post by admin | | Closed

Att vara ute i naturen

Att vara ute i skog och natur med sina hundar kan vara oerhört avkopplande och skönt. Vissa dagar är bättre än andra och i bland så är det kallare och vissa är varmare. Oavsett så är det gott för själen att få koppla i från vardagen och bara få vara en stund. Ta dig gärna ut i skogen med jämna mellanrum för att få både vila och kondition. Se det som träning, vandra i rask takt under en halvtimme för att slå dig ner vid ett vattendrag eller liknande för vila.

Löpare med hundLöpning

Löpning i skog och mark kan du med fördel göra med dina hundar, de följer gärna med och springer vid din sida. Vad du bör träna hunden på är att springa med koppel, har den vanan att gå i koppel så bör det inte vara några större problem. Låt aldrig hunden fortsätta springa om den drar i kopplet utan stanna direkt, och fortsätt springa när hunden fått din uppmärksamhet och ni kan fortsätta springa.

Stavgång

Du kan med fördel vandra med stavar i naturen, men det kan vara lite svårare att ta med sig hunden. Dels förbränner du mer vid stavgång men du får också ett visst stöd om terrängen är lite ojämn. Att gå med stavar gör att du får en skonsam träning samtidigt som den är effektiv. Samtidigt du går tränar du flera av dina muskelgrupper om du använder rätt teknik. Även hjärtat får jobba lite extra hårt. Jämför man med en vanlig promenad så blir pulsen högre då man använder sig av stavar.

Träning höst och vinter

Trots att det då det börjar bli höst och vintern närmar sig är det enkelt att ta med sig sina stavar när man går ut på sina promenader. Stavgång fungerar under alla årstider och det är perfekt på vintern då man kanske är ute på lite halt underlag, stavarna hjälper till att hålla balansen. Se bara till att du inte fryser, är det lite kyligare så klä dig ordentligt så du håller bra kroppstemperatur. Se till att det underställ du har är av bra kvalité och andas ordentligt och håller din kropp torr trots att du kanske svettas under din promenad.

Lycka till med din träning och dina hundar!